25 Haziran 2013 Salı

Sana ters

Dayak delisiyim ben dayak!
Şamar tokat yiyerek büyüdüm ben!
Yalan tokatların şeytanın fiskesi
bu ruh, bu beden sana ters!

Dayak cennetten çıktı dersin amma
tokatların cehennemden gelen
nice gönüllere kin-nefret eken...
bu ruh, bu beden sana ters!..

İyi-kötü, ana-bacı demeden
ne bu hırs, bu cebir?..
Milyonlarca koyun peşindeyken
kimdir sana bu emirleri veren?..

Dayak delisiyim ben dayak!
bu yanaklar, bu bacaklar, bu kollar
bu cehennem ateşi yüzümüze vuran
hesap soracak sana hep bir elden!

Şimdi uyandı dayak delisi
yok bir daha hayaller ve uyku...
daha çok istiyorum daha çok!
dilediğin kadar tekmele, tokatla, vur!!!
olmayacak terbiye bunca beden!

bu tek ruh, bu büyük orman
bu beden sana ters!..


ARIZA ADAM
Ömer

9 Haziran 2013 Pazar

Kemiksizce bu ülkede yaşayanlara



KEMİKSİZLERE GİTSİN BU LAFIM:

Görüyorum...


Gezdikçe internette, feys'de, sanki kendileri hiç bu ülkede yaşamıyormuş gibi, profillerinde ottan-boktan paylaşımlar olan, hiçbir konuda, negatif veya pozitif tek kelam sözleri olmayan ve rahatları yerinde olan ülke yaşayanlarına sitemim var. 'Yaşayanlar' diye hitap ettim, çünkü onlar asla benim dostum veya kardeşim olamazlar. Onlar halk da olamazlar. Onlar kemiksiz, fikirsiz, zikirsiz, sadece yiyip-içerek yaşayan 'bedenler'dir benim için. Hepimizin yakınlarında, aile boyutunda da var bunlardan, biliyorum.

Bir de daha beteri var.


Bu olanlara rağmen, bu söylediğim sınıfın bir üst katmanı daha var. İnternette geziniyordum yine birgün; bir tane kemiksizin profil resimlerinin içinde Obama'nın tek kare, gülümseyen bir resmini gördüm!


Yahu tamam... "Ben fikirsizim, zikirsizim, sadece yaşayan bir beden olarak kalmak istiyorum." diyorsun. Fikir ve yaşam tarzı özgürlüğünden dolayı sana bir şey diyemem çok fazla. Sadece böyle ortaya söylerim lafımı. Ama be birader; Obama'nın resmini koyuyorsun. Ülke bu halde ve sen bu ülkenin ekmeğini yiyorsun be karaktersiz!

Sen ne kemiksiz bir satıcısın?! Hani bak; Amerikan yönetimine hizmet veren bir vatandaş olsan, belki anlarım. Ya da Obama'nın kabinesinde görev yapıyor olsan anlarım. Ama sen kimsin be bacım? Senin şu an bu mücadelenin saçla, başla, kanla verildiği bu ülkede, o kokuşmuş koltuğunda oturmaya nasıl cüret edersin?! Ya kendini satıyorsun, ya da ülkeyi...


Taşın ya da Amerika'ya; orada Obama'ya özel olarak ulaşıp, belki onun bokunu da yersin, ama burada Obama'nın bokunu bulamazsın ki? Arada uzun mesafe var?.. Tamam Obama karizmatik adam. Yakışıklı adam, güçlü adam, ona zaten saygım var, ama bu delikanlı burada yaşamıyor be bacım!



ARIZA ADAM

Ömer Dalman

3 Haziran 2013 Pazartesi

HEMEN BİRBİRİNİZLE BÜTÜN OLUN!


Dünya sadece bildiğiniz gibi, gördüğünüz gibi, insanoğlunun dilediği gibi vahşet yaratıp, ele geçirip, herşeyi umarsızca tüketebileceği bir gezegen değil. Bu kürenin de üzerinde büyük bir kontrol sistemi var, çeşitli güçlü birlikler var. Öncelikle ülkeler kendi içlerindeki huzuru ve birliği kurmak zorunda. Kuramayanların düzenini ise hakim milletler, dışarıdan müdahaleyle kurmak zorunda. Çünkü çoğumuzun haberi olmadığı o 'yukarıdaki güç planı', kozmozun birliği adına bunu sağlamak zorunda. Dünyada şu an hakim olan büyük güçler son noktaya kadar müdahale hakkını kullanma pahasına bunu gerçekleştirecektir. Çünkü dünyadaki düzeni hiçbir ülke gücü koruyamazsa, en büyük müdahale umulmadık şekilde, şaşırtıcı şekilde kozmozdan gelecektir. Amerika bunu biliyor.

Yani kısacası; biz kaşınmaya devam edersek, yıllar öncesinden şehitlerimizden ve Ata'mızdan teslim aldığımız bu vatan üzerindeki haklarımız azalacaktır. Amerika; kendini, bunu yapmak zorunda hissedebilir ve yapabilir. Çünkü bir sonraki aşamaya girmeyi o da kendi çıkarları adına istmemektedir.

ARIZA ADAM
Ömer Dalman