21 Şubat 2015 Cumartesi

Karşılıklı affetmek

Dünyada çeşitli nedenlerle bireyler arasında yaşanan anlaşmazlıklar olmaktadır. Bazıları birilerini öldürülmekte, birileri de hayatta kalmaktadır. Doğal olarak düşmanca tavırlarla, affedilmesi güç sonuçlarla "suç" denen şey de ortaya çıkmaktadır. Bazen hukuk devreye girmekte; suçlu borcunu bir nebze dünyada ödemektedir. Bazen hukuk işlememekte ve suçun karşılığını bulmamasından dolayı bireyler arasındaki düşmanlık ölene dek devam etmektedir.

Ancak; biliyor musunuz ki, bu durumlarda ortaya çıkmış olan negatif enerjiler öyle hukuk yoluyla bile kolay kolay dinmemektedir?..

İçinize depoladığınız haklı veya haksız bütün şiddet ve intikam duygusu içeren negatif düşünceler, dünya ötesi yolculuğunuza kadar sizinle birlikte gelir. O noktada sizi karşı taraftan fiziken ayıran bedensel şartlar veya dünyadaki hukuk yoktur. Orada Yaratan'ın tekliği içindeki tekil ışıkta olabilme veya o ışığın dışında kalma itkileriyle süregelen oluşumlar söz konusudur.

Ve dünyada karşılıklı etkileşime girerek, 'çözümsüzlük' olarak ruhunuza işlenmiş bu kalıcı etkileri, olayda rolü olan bütün taraflar ortak bir depo üzerinden sahiplenmiş olurlar. O noktadan sonra, bu kişiler, dünyadan göç ettikten sonra bile bu ortak çözümsüzlüğü, birlikte ve yüzleşerek nötrlemek zorundadırlar. Yani o çözümsüzlüğü, kini ve intikam birikimini birlikte aşmadan ne cehennemdekine cennete geçiş, ne de cennettekine tam bir huzur imkanı olamaz.

Kendini ölene dek haklı gören 'öldüren' taraf; ölen tarafa olan hıncını, yanlış bir şey yaptığını kendine dürüstçe itiraf edene ve af diler hale gelene dek cehennemi alemlerde sıkıntı çekmeye devam eder.

Diğer yandan 'öldürülen taraf'; dünyada öldürülmüş olmasına rağmen, karşı taraftan tatmin edici bir af dileme geldiğinde, dünyada ona karşı beslediği bütün düşmanca hisleri bir kenara bırakarak, onu affedeceğinden ve onu kendi bütünü, kardeşi olarak bağrına basacağından emin olana kadar cenneti mekanlarda tam huzur bulamaz. Çünkü dünyadan yanlarında birlikte getirdikleri, kara hislerle dolu ortak depoları hep kendilerine yük olacaktır. Dünyada olan artık çoktan olmuştur. Bir yerden sonra insanın geleceğe bakması için odaklanması gerekmektedir.

Öte alemdeki bu 'birlikte çözümlenmenin'; kardeşleşme ve bütünleşme dışında hiçbir alternatifi yoktur. Aksi taktirde iki tarafın da sonsuz alemlerdeki yolculukları ve hayatları gereken boyutta huzurlu olmayacaktır.

Bu yüzden dünyada yaşadığımız herşeyin sonunda kin ve intikam, kızgınlık gibi hisleri biriktirmek sonsuzdaki yolculuğumuz için riskler yaratır. Affetmenin işlemini de, dünyadan göçtükten sonra ağır yüklerle uğraşmamak için buradayken halletmekte fayda vardır.

Daha güzel bir dünya ve alemlere yolculuk için... Çözüm her zaman 'birlikte'dir.


ARIZA ADAM
Ömer Dalman
21.02.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder