23 Mayıs 2014 Cuma

Kodamanları kutlarım

Dün Soma'daki madenin boku çıktı. Meğer ne prosedürler, ne emniyet tedbirleri olması gerektiği standartlarda değilmiş. Üçyüz yedi adet vatandaşımızı bir hiç uğruna, daha doğrusu kodamanların çıkarları uğruna sonsuza uğurladık.

Bugün Okmeyda'nında iki vatandaşımız hayatını kaybetti. Daha önceki aylarda olan rezaletleri tekrar tekrar saymamıza gerek yok. Kısacası ülkenin her anlamda boku çıktı. Hala da birileri sanki büyük başarı ve refahın mimarlarıymış gibi, vatandaşımız hayatından çok memnunmuş gibi nağralar atıyorlar!

Gezi Direnişi ile başlayan, demokrasi ve hak arama mücadelesinin halk düzeyinde hayat bulmasından bu yana hemen hemen her ay başka bir rezalet ülke gündemine düşüyor ve yine kodamanlar daha da büyük bir pişkinlikle, hiçbir şeyi üstlenmeyerek, halkı kitlelere bölmeye ve kışkırtmaya devam ediyorlar.

Halkın içinde büyümüş olan isyan hali ve aldatılma gerçeği artık dışa doğru patlamalar yapmaya başladı. Artık bu oluşum kanımca kitleler arası bir siyasi hareketi aşarak, genel bir halk isyanına dönüştü. Ortalık bu kadar depresif ve şiddet içine çekilirken de, doğal olarak araya çeşitli marjinal gruplar karışmaya başladı. Ama kim ne derse desin; artık ortaya toplumsal şiddet ve kaos hakim olmaya başladı ki; korkulacak nokta da buydu. Çünkü insanların her fırsatta provoke olarak, olaylar çıkmasına uygun bir ortam yaratıldı. Kodamanların ülkeye saldıkları nefret dolu nefesleri bu ortamın besin kaynağı oldu ve artık PKK'lısı da, TKB'lisi de, İşçi Partilisi de, CHP'li veya MHP'lisi de 'bütünde olana' karşı durmaya başladı.

Kaos bu kadar beslenip, büyütüldükten sonra, bir noktada artık çıkan olaylarda 'kim nereli, kim neci' diye ayırım yapamazsınız. Karşı çıkan o kadar insan var ki; denizdeki kum tanelerini cımbızla ayıklayıp seçemezsiniz! Denizi en baştan bu kadar bile bile kirletmeyecektiniz! En baştan ülkedeki nefreti, şiddeti ve ayrımcılığı bu kadar beslemeyecektiniz.

Bugün Okmeydanı'ndaki cenaze arabası bile TOMA suyu yedi! İnsanların yakarmalarının arasına polise karşı duyulan nefret de eklendi ve polise molotof kokteyleri atıldı. Polis de düpe düz silahına davrandı!.. Alenen vatandaşla polisin savaşı başladı artık ülke çapında ve onların aralarındaki bu amansız çatışma ruhu her geçen gün ortaya çıkacak yeni rezaletlerle birlikte engelenemez boyutlarda büyüyecek.

Artık kanımca engellenmesi pek de mümkün olmayan bir kimyasal tepkime başlatıldı ve ülkeyi her anlamda kemirip bitiren bu tepkime, ülkeyi yönetenler, halkına karşı yumuşamadığı taktirde katlanarak devam edecektir.

Kendi vatandaşıyla ulu orta savaşır hale getirilmiş polisten başka dayanağı kalmayan kodamanları bu başarılarından dolayı kutlarım!!!


ARIZA ADAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder