28 Aralık 2018 Cuma

Araftaki Huzur

Bir duygu olgusunda, aşkta, sevgide, seçimlerde, ailede veya iş hayatında arafta kalmak çoğu insan için büyük huzursuzluk kaynağıdır. Hiçlik Aşığı içinse bulunmaz nimettir. Çünkü, hayat amaçları arasından oradan buraya çaresizce doğaçlama koşuşturmaları sırasında kendi nihai hiçliğini göz ardı etmiştir bilge... Fedakarlık, amaçlar ve para kazanma hedefleri...

Kimi zaman terk edilme, işsiz kalma veya meşgalesiz kalma gibi olağan olaylar normal insanı çözümsüzlüğe ve kedere sevk ederken, Hiçlik Aşığı'nın bir anda aklını başına getirir ve unuttuğu, esas kurtuluş ve huzur olan hiçliği ona hatırlatır! Umarsızca, kör gözlerle tekrar kendine, kendi sıfır noktasına, alenen sonsuz bilince dönmeyi tekrar hatırlar bu sayede.

Bu yüzden; arafta kaldım deyip de hemen arabesk bir haykırışla ağıtlar yakmasın bilgelik yolcuları. Nimetten sayıp onu, şükretmeyi hatırlasınlar. Hatırlanamamış, unutulmuş hiçlik, fıtratında olan her ruhu, mutlaka uyaracaktır ve gittikçe de sert şekilde ona varlığını hatırlatacaktır. Bu yüzden en mutlu anınızda bile O'nu anın ve şükredin!.. Arafta kaldığınıza da şükredin ki; son anda yırtın, gafillerden olmayın.

ARZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder