11 Ağustos 2021 Çarşamba

İlişkide Doğru Tepkiler

Yüksek Bilinç yolundaysanız; kendinizi düşündüğünüz kadar ilişkide olduğunuz kişiyi de aynı oranda düşünmek zorundasınız. Kendi özgür ifade ve eleştirilerinize meydan verdiğiniz gibi, aynı özgürlük ve rahatlık hakkını karşınızdakine de vermelisiniz.

Örneğin herhangi bir konuda kesin tanımlı bir cümleyle eşimi eleştirdim veya kesin tanımlı bir şekilde ona bir konu hakkında soru sordum. Halk arasındaki deyimiyle yaptığı bir eylem ile ilgili ona 'hesap sordum'. İnsanlar soru sormalıdırlar, bazen hatalı soru da sorabilirler kendisini veya karşısındakinin o anki halini daha iyi anlamak için. Böyle bir durumda; karşımızdaki kişinin de özgürce, endişe etmeden ve tam da kendi olarak bize bir tepki göstermesine veya cevap vermesine izin vermeliyiz.

İşte bu zaten durumu özgürce ve sansürsüzce masaya yatırmak demektir ki; en adil olan da budur. Hakkında soru sorulan durum her neyse; bu rahat ve özgür şartlar içinde cevap alınır, tepki varsa tepki alınır ve durum açıkça ortada izlenir. Böylece iki taraf da yine özgürce, kendi olarak kendi eylemlerine cesaret kaybetmeden devam edebilirler.

Eğer sorular veya eleştiriler karşısında 'kuyruğunu kıstırma' gibi bir korku ve endişeyle cevap verirseniz, bu sizi, bir sonraki bireysel karar ve eylemlerinizde engelleyen, özgürlüğünüzü kıran bir durum yaratır. Bu yüzden karşı tarafın size sergilediği davranış ne olursa olsun, ürkmeden, sinirlenmeden ve kendi kararlarınızdan ödür vermeden ona tepkinizi göstermeniz gerekir. Tabii bütün bu davranış tariflerim, içinde 'kırıcı olmamayı ve birlikte hareket etme güdüsünü de' barındırmalıdır.

Cesaret, özgürlük, dürüstlük ve aşkla...


ARZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder