10 Ocak 2021 Pazar

Acının Gücü

Kendini zamanında bile bile, planlı fiziksel acılarla yoğurmuş bir insana ne kadar acı verebilirsin? Sana onlar çeşitli yollarla acı vermeden hiç bilerek ve isteyerek kendine acı verdin mi? Acının gücünü ve parçalayarak oluşturuculuğunu bilir misin?.. İnan bana çok farklı yapar seni eski halinden.

Bazı kavimlerin acı ritüellerini izlemişsindir. Peki bunu toplu bir ritüel olarak değil de, kendiliğinden ihtiyaç hissederek yaptığın oldu mu?..

Ne kadar acıya dayanabilirsin? Acı türün her neyse onu yaşarken o beynini titreten duyguyu sadece fizikte bırakmayıp, tümden kabul edip, duygunun üzerine çıkmak nedir bilir misin?.. Hiç kendi ritüelini yapma ihtiyacı hissettiğin oldu mu, yoksa acının her türünden korkarak kaçtın mı? Ya bir gün seni senden başkası acıtırsa? Ne kadar dayanabilirsin o durumda?

O kavimler törenlerinde kendilerine kırbaçla vurarak, kanlar içinde resmi geçit halinde yürüyorlar.

Sen neler yaşadın eğer onlardan biriysen içten içe? Kıskaçla mı sıkıştırdın kendinde bir yerleri? Kırbaçla mı yaraladın sırtını? Nefessiz bıraktın mı kendini iki buçuk dakika boyunca? Ya da başka neler aklına gelirse... Yere bastığın ayaklarının kaç noktasını mum alevinde bir dakika boyunca yaktın?

Alev en büyük acı... Dayanmanın en zor olduğu duygu. Vücudunun en alt noktasında bir yerde mağmanın parçalayıcı acısının saniyeler içinde tüm bedenini dolaşıp, en yukarıda beyninin içinde kendini duyurduğunu bilir misin? Ayaktan, bacaktan, kalpten geçip, beyninin içinde yanan alevleri gördün mü hiç?.. Cehennemi önceden burada geçmenin ta kendisi...

Acıyı kabul edip, onun ötesine geçmek nedir, düşündün mü hiç?..

Ve...

Bunları zamanında kendinde deneyimleyen bir ruhun diğerlerinden çok daha ötede bir şeylere şahit olduğunu, tüm algılarının perdelerden kurtulduğunu, artık insanoğlu'ndan olmadığını öğrendiğini tahmin edebilir misin?..

Acıyı hafife alma... Belki karanlığa bile dönmezsin bir daha. Işık o kadar güçlü ki...


ARZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder