3 Temmuz 2020 Cuma

Ayrıcalık ve Nitelik

Ayrıcalığın, ya da başka bir deyişle 'faydalı egon'; kişilik özelliklerinden, ortaya koyduğun ürün ve yaratımlardan ve etrafına verdiğin etkilerden kaynaklanmalı. Peşinde koştuğun ideal insan veya olaylarla ilgili sana ait olmayan şeyleri paylaşıp, duyurmandan kaynaklanmamalı. İçinde senden bir şeyler olmalı. Ortaya koyduğun şeylerin altında küçük de olsa bir imzan olmalı. Yoksa sadece başkalarının habercisi, haber muhabiri olmaktan öteye geçemezsin. Evet dikkatleri çekersin, ama kendine bir şey eklememiş olursun. Sadece iyi bir iletici, iyi bir haber muhabiri gibi yaşarsın.

Ayrıcalığın; dışarıdan kaynak almamalı. Senin içinden çıkmalı, dışa yansımalı...

İstediğiniz kadar haberleri, ünlü düşünürlerin sözlerini, takip ettiğiniz düşünce stilinin cümlelerini, hayranı olduğunuz starların videolarını veya dünyayı sık ziyaret eden dünyadışı dostlarımızın uzay araç video ve haberlerini paylaşın; bunlar sizi dünyada nitelikli kılmaz. Sadece iletici olursunuz. Kozmos sizin neyi ilettiğinize değil; ne ve nasıl olduğunuza bakar.

İnsanlara faydalı olmak, onların dertlerini çözmek, ortaya güzel düşünce ve duygular uyandıran eserler koymak, yazı, şiir, roman, öykü yazmak, orijinal resimler yapmak, evsizlere, muhtaçlara yardım organizasyonları yapmak, kısacası ortaya bir şeyler koymak sizi nitelikli kılar.


Ömer Dalman
ARZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder