10 Temmuz 2020 Cuma

Çoğu yine Gafil

Ne yaparsan yap çoğu yine gafil, çoğu yine bilinçsiz... Köy köy dolaşsan da, meydanlarda bağırsan da, kalbini, beynini çıkartıp elinde sunsan da çoğu yine gafil...

Zaten bu hep böyle olmadı mı tarihin çeşitli devrelerinde de? Yazmadı mı Kuranı Kerim olanları, helakları?.. Bakma şimdi sosyal medyada en ulvi, en aydınlık, en bilinçli sözler havalarda uçuşuyor. Ama ne kadarı içten ve gerçek? Klavyesi olan herkes az ittirirse yazar veya şair olabilir elbet, ancak yazılanları çizilenleri içselleştiren sence kaç kişi?.. Bunun oranını, sosyal medyada filozofluk rüzgarları estiren onca insanın, diğerlerine gösterdiği katılımcılık ve samimiyet miktarından anlaman o kadar kolay ki...

Genelde hepsi kendi çiftliğini büyütüyor ve ne komşu bir çiftliğe akşam yemeğine gidiyor, ne de başkalarını kendi çiftliğine davet ediyor. Halbuki okudukları, öğrendikleri ve egzersizlerini yaptıkları onca düşünce modeli onlarda Birlik Bilincini de yaratmalıydı, değil mi?..

Kuran uyardı, diğer kutsal kitaplar uyardı. Ozanlar uyardı, evliyalar uyardı. Adı bile olmayan elçiler uyardı. Filmler uyardı, diziler uyardı; ama aslında hiç işe yaramadı. Çünkü, ne yaparsan yap çoğu yine gafil, çoğu yine bilinçsiz... Kimse davet etmiyor kendi çiftliğine kimseyi ve gitmiyor misafirliğe komşu çiftliğe. Samimi ve dürüst değilsen; yaptığın filozofluğun sıradan sosyal medya geyiklerinden bir farkı kalmaz. Zaten her şeyi geyik olarak ele alan, sözüm ona moralle yaşamaya avunarak sığınan geyikçileri saymıyorum bile. Onlar gerçekte yok ki?..

Düşüncende başlar ihmaller, göz ardı etmeler ve paylaşımsızlıklar. Hayatına geçer hepsi sonra ve toplumun geneli birlikten bihaber sürüler gibi yaşar.

Ne yaparsan yap çoğu yine gafil, çoğu yine bilinçsiz...


Ömer Dalman
ARZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder