13 Temmuz 2020 Pazartesi

Kendine karşı Dürüst ol

Ne kadar samimisin?

Ne kadar dürüstsün?..

Kurnaz, kötü, çıkarcı ve hırsızsan; Şeytan'a karşı ne kadar samimi ve dürüstsün? Adını koydun mu varlığının? Varoluş amacın, duruşunu kendine itiraf etmenle örtüşüyor mu?.. İnsanları kandırıp, onlara karşı kötü niyet beslerken, bunu en üstte ne için yapıyorsun? Kontrol sende olmadan, ufak tefek dünyevi mal mülk için mi yapıyorsun, yoksa adını koyduğun varoluşunun kesinleşmiş prensiplerine uygun şekilde, yani gerçekten 'Kötü' olarak mı yapıyorsun?.. Şeytan'ın sadece aptal bir kuklası mısın, yoksa onun bilinçli bir askeri mi?..

Ne kadar samimisin?

Ne kadar dürüstsün?..

İyi huylu, iyi kalpli insanlara ve hayvanlara yardım etmeyi seven biri misin?.. Bunları yaparken en üstte sebebin ne?.. Bunları, kendi varlık tanımını yaparak, yani adını koyarak mı yapıyorsun, ya da sadece içinden öyle geldiği için, yani hamurun iyi olduğu için mi yapıyorsun?.. Kendi varlık tanımını kapsamlıca, dürüst ve samimi şekilde hiç yaptın mı?.. İyi huylu olman ve iyi faaliyetlerde bulunman sadece genlerinden, kişilik özelliklerinden ve burcundan mı kaynaklı, yoksa gerçekten kendi bilinçli seçiminden mi kaynaklı? Yaratan'ın Cemali'nin, kendinin farkında olmayan otomatik bir kolu musun, yoksa Bilinçli bir Melek mi?..

Artık neyi ne için yapıyorsan, bunun adını koyup, kendine karşı dürüst olacak mısın yoksa Kötüysen Kötünün, iyiysen İyinin sadece rüzgarların etkisinde süzülen ve rotası kendi ellerinde olmayan bir maşası olmaya devam mı edeceksin?

Seçimlerini bilinçle yap ve kendine karşı dürüst ol. Anlam derinliği olmadan üst üste dizilmiş iyilikler de, kötülükler de isimsiz kalır ve seni geliştirmez. Sergilediğin duruşu içselleştir ve onu derinlemesine yaşa.


Ömer Dalman
ARZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder