14 Temmuz 2020 Salı

Görmezler

Her şeyi görmek isterler inanmak için.

Kendi içlerindeki sonsuzluğa bir kere olsun teslim olup, oradan açılan pencereden tüm gerçekleri hemen görmeseler bile onların kokusunu çekmeyi hiç düşünmezler. Görmenin, koklamanın ve duymanın ötesinde 'düşünce'nin olduğunu önemsemezler. Çünkü çoğu bilmeden dahil oldukları sistemin düşük titreşim ve yaşam stilini sorgusuz benimsediler.

Görmenin de bir zamanı olduğunu düşünmezler. İnsanlık olarak ortak bilinç titreşim seviyesi yeterli noktaya gelmediği halde, kendilerinde her şeyi bilmeye hak görürler. Bunun yanında bir de, ihtişamla dolu kozmosa ve bilinmeyenlere dalgacı ve eleştirel gözle bakarlar!? Acaba ileri seviye zekaların şu an kendilerine ne gözle baktıklarından haberleri var mı?..

Sonsuz Varoluşun onlara ne borcu var ki; bütün bu ilkel düşük titreşimlerine rağmen özveride bulunup, onlara bütün ihtişamıyla kendini belli etsin?.. Hala derin düşünenlerle ve kozmosdaki yaşam belirtileriyle, inanmadıkları için dalga geçen bir insanlıkken, mucizeleri hayatlarına dahil etmeleri nasıl mümkün olsun?..

Her şeyi görmek isterler inanmak için. Ancak sözüm ona çok yoğun hayatlarında, günde yarım saat ayırıp da kendi içlerini görmezler.


Ömer Dalman
ARZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder