15 Temmuz 2020 Çarşamba

Bunları itiraf edin

Bilenler bilir; aslında aydınlanma ve spiritüalizm konularıyla ilgilenip de, buna rağmen bakışını sadece stratosfer altında sınırlayan insanlar ne yazık ki yalandalar... Bilerek yapsınlar veya yapmasınlar; sonsuz kozmosu sürekli göz ardı etmeleri tam bir sınırlı farkındalık halidir.

Yalandalar deyişim şöyle ki: Örneğin çok lüks, sekiz odalı, üç banyolu ve üç ayrı konseptte salonu olan bir evin var. Bu saydığım mekanların hepsinin tadını çıkartıyorsun. Yemeğini yiyorsun, televizyonunu salonlarından birinde izliyorsun. Diğer salonda misafirlerinle eğleniyorsun. Hele o mutfak yok mu o mutfak! Gününün büyük bölümü orada, birbirinden lezzetli yemekler hazırlamakla geçiyor. Çünkü orası senin ve ailenin midesini doldurmasına aracı olan mekan...

Fakat tam da çatı arasında kocaman büyük bir hobi odan daha var ve oraya yıllardır çıkmıyorsun?.. O evi alırken çatı arası için ne hayaller kurmuştun, ancak zaman ilerledikçe alt kattaki lüks yaşantı mekanlarına öyle bir kaptırmışsın ki kendini, artık o hobi odasına zahmet edip de çıkmak aklına bile gelmiyor.

İşte, demek istediğim şey tam da bu!.. Zamanımızda oldukça yayılmış olan aydınlanma yöntemlerinin aslında derinleştirilirse varlığa büyük mucizeler kazandıracak uygulama alanları olmalarına rağmen; çoğu insan bu derinlikleri merak edip, ötelerin de ötesine geçmeyi göz ardı ediyor. Ya korkuyor, ya entellektüel bakışa yakıştıramıyor, ya da işin bu en önemli bölümünü beceremiyor. Odaklanma alanını stratosfer altı katmanlardan yukarı doğru, bilinmeyene doğru bir türlü çevirmiyor?.. Bu yüzden yalandalar, kandırmadalar ve kandırılmadalar...

Tamam; dünyanı da iyileştirip güzelleştirmek ilk aşamanın en güzel uğraşıdır, ancak sen neden sadece o katmanda kalmakta israr ediyorsun?.. Bunu lütfen iyi düşünün.

Sonsuz Bilinçteki bir varlık olarak kabul edilen insan, sadece bu seviyede mi iyileşmeli ve farkındalığını artırmalı?.. Peki ne oldu senin içinde barındırdığını konuşmalarında sürekli tariflediğin o 'gizemlere, bilinmeyenlere'?.. Ne oldu bire bir iç içe ve bütün olduğunu savunduğun Sonsuz Kozmosa?.. Bunlar yalan mıydı peki?.. Ya da acaba; "Buradayken burada yaşayan insan olarak iyi ol ve aydınlan. Fazla kurcalama; zaten ölünce sonsuzluğa da kavuşacaksın." diyerek olaya bakanlardan mısın?

Neden kozmosu merak etmiyorsun?

Neden bilinmeyene yönelmiyorsun?

Neden bir çok insan kardeşinin belgelediği uzaylı araçlarını merak etmiyorsun, hatta gereksiz ve yok sayıyorsun?

Neden yükseltici kanal bilgilerini hiç okumuyorsun? Egondan dolayı mı?..

Hani sonsuzdun? Hani her şey sendin?

E o zaman hani?.. Neden sonsuz olasılıkların çok büyük bölümüne gözlerini kapatıyorsun?

Korkuyor musun, beceriksiz misin, yoksa yalanda mısın?

Gerçekten aydınlandığından emin misin?

Bunları kendinize itiraf edin ve cevaplayın. Başkaları duymasa da olur.


Ömer Dalman
ARZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder