27 Temmuz 2020 Pazartesi

Görmüyor zannedilmeyim

Sosyal Medyada gruplarda gün boyu takılan, kendini sürekli aktif ve sosyal zanneden binler, milyonlar... Aslında dikkatle baksan gerçekten aktif ve sosyal olan kaç kişi var?..

Bilmem kaç kişilik günlük takıldığın o grupta, basitçe cevaplanabilecek teknik bir soru ortaya attığında, beğenenler yine her zamanki gibi oluyor, ama kaç tane cevap yazan var?.. Gerçekten dikkate alıp da, etkileşime giren kaç kişi var?..

O kadar az ki... Kimi zaman hiç sevap bile alamazsın o sözde çok sosyal olan arkadaşlarından. Çünkü düşünmeden, sadece elleri klavyelerinde, beğene tıklayarak tatlı uykularına ek rüyalar ediniyorlar.

Doğum günü, cenaze, bir ünlünün güzel sözü veya kazanılmış bir başarı söz konusu olunca ortalık bandodan mızıkadan geçilmez ama!.. Bu olaylara da tepki vermezlerse dışlanma riskinden korkuyorlar.

Toplumu anlamak mümkün değil ve anlamanın da peşinde değilim. Sadece onun gözlerine kendi durumunu sokmayı ek uğraş edindim. Hani çorbada tuzumuz olsun misali; en azından görmüyor zannedilmeyim.


Ömer Dalman
ARZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder