5 Temmuz 2020 Pazar

Hangi Corona?

Zamlarla, vergilerle yaşamaya zaten on yıllardır alıştık. O konuda sıkıntı yok.

GDO'lu besinleri de mideye gömmeye afiyetle alıştık. E o da tamam; aç kalmaktan iyidir.

İstanbul depremini gördük; şaşkına döndük, panikledik. Sonra ülkenin En Seksi Erkeği seçilmiş olan Deprem Dede Ahmet Işıkara çıktı ortaya. Onun sayesinde depremle de yaşamaya alıştık. Hani alıştık dediysek, şöyle yani: Alınması gereken tedbirler yüzde yüz oranda hayata geçmediğinden; iman gücümüzü motive ettik ve her an binaların başımıza yıkılabileceğini ve o şekilde öleceğimizi doğal kabul eder olduk.

O da tamam...

Şimdi en son Corona çıktı. Bu zamana kadar biz onu sadece 'bira' olarak bilirdik. Bilgi dağarcığımızı genişlettik; ona da şükür dedik.

Ama bu Corona mevzuunda bir noktada çakıldık kaldık!? Kimi uzmanlar onun için global ölçekli büyük bir algı planı ve tamamen yalan diyor, kimi uzmanlarsa günden güne dünyada ve ülkemizde artan vaka ve ölüm sayılarının ciddiyetinden bahsediyor!?

E yeter orada dur artık hocam!.. Biz insancıklar hep bu şaşkoloz halimizle de mi yaşamaya alışmalıyız yani?.. "Nasıl olsa çakma virüsmüş yaaa!" deyip, sokağa don atlet çıkıp, önümüze geleni sevgiden şapur şupur öpücüklere mi boğalım? Yoksa ellerimizde eldivenler, ağzımızda burnumuzda maskeler, makatımızda da pamukla mı dışarı çıkalım?!

Siz şunu söyleyin be kardeşim: Hangi Corona Gerçeğiyle yaşamaya alışalım???


Ömer Dalman
ARZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder